Cluj EcoTrail UltraMarathon 1 decembrie

 

CONCEPT

Conceptul EcoTrail® a aparut din nevoia de a crea curse de alergare responsabile din punct de vedere a mediului accesibile tuturor
Aceste evenimente au ca scop punerea in valoare a mediului natural si cultural al regiunii, sa promoveze respectul pentru mediu precum si alergarile de trail si sporturile in aer liber ca parte a dezvoltarii personale a individului.
Cu multe zone deja implicate vrem sa dovedim ca evenimentele de masa pot merge foarte bine impreuna cu eco responsabilitatea si ca marile orase se potrivesc cu evenimentele in natura.
Fiecare eveniment va sustine o cauza caritabile importanta ca si parte a responsabilitatii sociale.

VALORI

ECO RESPONSABILITATE – ambitia noastra este de a crea in randul participantilor constientizarea importantei protejarii mediului
SOLIDARITATEA – evenimentul nostru sustine asociatii locale prin fundraising si prin implicarea voluntarilor in reabilitarea zonelor natural afectate de turism iresponsabil.
ACCESIBILITATEA – ClujEcoTrail® este un proiect de implicare in protejarea mediului si este deschis tuturor in egala masura
PRIETENIA – cursele noastre sunt strans legate de valorile prietenii si a intrajutorarii.

ANGAJAMENTUL NOSTRU

Nu e nevoie sa mai vorbim despre avantul luat de alergare in Romania in ultimii ani. Totodata nu credem ca mai e nevoie sa vorbim de nevoia oamenilor de a evada din marile orase pentru a respira aer curat, pentru a stabili o conexiune cu natura si pentru a se simti bine din punct de vedere fizic. Alergarea de trail este raspunsul la toate nevoile de mai sus. Foarte multa lume inca nu cunoaste prea mult despre trail running dar dezvoltarea retelelor sociale, expunerea consistenta in presa a evenimentelor duce la tentatia de a te rebransa la natura prin alergarea de trail.
EcoTrail® este o foarte buna solutie, este un eveniment care se desfasoara in proximitatea urbanului. Noii participanti la aceste evenimente se vor bucura de faptul ca prima lor experienta va fi supervizata de oficiali care-i ajuta sa descopere specificul evenimentului in timp se asigura ca respecta principiile ce definesc alergarea de trail. Evenimentele EcoTrail® evita trasele grele si foarte tehnice pentru a nu-i impiedica pe noii participanti sa descopere placerea alergarii de trail, sa se bucure de ea si sa devina finisheri.
A lua parte la un eveniment EcoTrail® inseamna sa intri in marea familie de alergatori eco responsabili care participa la acest gen de competitii in marile orase europene.
Cluj EcoTrail® se va desfasura in 1 decembrie 2023 si va angrena, speram noi, un numar de peste 1000 sportivi amatori si profesionisti care, pe parcursul unei zile intregi se vor bucura de peisajele fascinante ale zonei Clujului si Feleacului in cadrul a 3 curse.

Ultramaraton 50 km, D+/- aprox 1600m (start/finish baza Gheorgheni ora start 8.30, timp limita 8h)
Start Baza Sportiva Gheorgheni traseul incepe in zona Soporului urca in Borhanci, Feleacu (Partia de ski, Televiziune, Hillhouse, Aroma) si retur Borhanci, livada Palocsai, Soporului, Baza Sportiva Gheorgheni.

Semimaraton 25 km D+/- aprox 750m (start/finish baza Gheorgheni ora start 10.00, timp limita 5h)
Start Baza Sportiva Gheorgheni traseul incepe in zona Soporului urca in Borhanci, livada si retur.

Cross 14km D+/- aprox 300m (start/finish Baza Sportiva Gheorgheni ora 11.00, timp limita 3h)

MAI_5006_logo

Organizat de Sport Management Events acest eveniment va sustine:

• Sarbatorirea Romaniei in alergare (insemne tricolore obligatorii pentru participanti)
• Protejarea zonei din jurul Clujului ca spatiu natural vital pentru dezvoltarea comunitatii
• Promovarea in lume a Clujului ca si destinatie turistica (competitia este integrata in calendarul ITRA (International Trail Running Association)
• Promovarea unui stil de viata sanatos, bazat pe practicarea sporturilor in natura
• Sustenabilitate de mediu ( marcarea traseului cu banda reutilizabila si biodegradabila, colectare selectiva deseuri eveniment, reducerea emisiilor de carbon: utilizare masini si biciclete electrice pentru marcare traseu, puncte de alimentare si hidratare; curatarea traseului si a zonei cu 3 luni inainte: plogging challenge, parteneriat cu Primaria Feleacu si Primaria Cluj)

5 ani de Cluj EcoTrail, 3 ani de fapte bune!

fapte bune 2019: 64 de fundraiseri alergători, donații cumulate: 9.883 lei

fapte bune 2021: 63 de fundraiseri alergători, donații cumulate: 19.235 lei

fapte bune 2022: 49 de fundraiseri alergători, donații cumulate: 15.635 lei

3.000 exemplare din cartea pentru copii Marele Craciun au fost tiparite si au ajuns la copii

Pe 1 Decembrie 2023 se întâmplă din nou. Avem deja tradiția noastră: alergare & fapte bune!
Fiecare alergător înscris la Cluj Eco Trail UltraMarathon poate ajuta bunicii și copiii nevoiași de Sărbători, în cadrul campaniei MARELE CRĂCIUN, organizată de TOTUL ESTE POSIBIL.
Pare devreme, dar… timpul zboară de parcă ar fi și el grăbit să prindă vreun finish.

Scrie-ne pe ultra@runincluj.ro și te vom ghida să te implici rapid și foarte simplu.

Alătură-te echipei de spiriduși alergători !

%d blogeri au apreciat: