Dowhnshifting. The name of the new game

Am terminat sezonul 2019 in forta cu un Cluj EcoTrail Ultramarathon “pe racoare” fluturand drapelul national intr-o zi speciala si deja ne conturam planurile pentru 2020. Dupa care totul a reintrat in normal. Goana dupa cadouri, mese imbelsugate, sampanie si artificii. Usor, usor am reintrat pe modul training pentru un 2020 in care toate competitiile la care participam erau marcate in calendarul personal. Planurile de antrenament mergeau bine si ne luptam din nou, ca in fiecare an in aceasta perioada, cu motivatia personala si vremea depresiva. Cateva curse au anuntat ca nu mai pot tine editia 2020 din motive financiare, dar ne-am spus “shit happens let’s move forward”. Nici nu banuiam dezastrul ce se va abate asupra noastra ca si alergatori, organizatori, parteneri. Dimensiunea nu o putem intrezari pe de-a intregul nici azi.

Desi totul este incert si ceata inca persista incepem sa vedem totusi cateva beneficii specifice si trenduri care ne vor influenta modul de viata si deciziile post COVID-19.

  1. Putem alerga oriunde, oricand si pe orice vreme (Do it today, tomorrow is already late). Este atat de simplu si  de placut iar in aceasta perioada pare un dar divin. Nu uita asta.
  2. Cross training-ul il poti face in casa oricand si cu orice (sticle de apa, hartie igienica, scaune,…). Singur, pe zoom cu colegii de club sau chiar cu familia.
  3. Uitam cursele cu zeci de mii de participanti la start; daca tu nu le uiti atunci cu siguranta accesul la Berlin Marathon sau Virgin London va fi muuuuult mai facil.
  4. Nu mai ratam cursele locale. Organizatorii pun mult suflet si energie in evenimentele pe care le organizeaza iar zonele in care se alearga sunt spectaculoase. #runinromania trebuie sa fie mantra noastra in perioada urmatoare mai ales ca a calatori va deveni un privilegiu nu un drept.
  5. Trail running-ul (alergarea montana) va exploda in Romania incepand cu 2021 impreuna cu turismul aferent (cort/camping, rulota, pensiuni mici);  vom alege, pentru familie, pentru sanatatea si viitorul nostru, aerul curat de la munte in locul statiunilor litorale cu zeci de mii de turisti si a hotelurilor de 5* all inclusive (si acolo se alearga, dar dupa mancare si sezlonguri)
  6. Suntem mai multi ! Vedem acest lucru in fiecare zi. Lockdown-ul asta brutal/militar a scos lumea la alergat and guess what, ne cam place senzatia de dupa chiar daca ne doare.
  7. Trecem de la A AVEA la A FI. Chiar daca suntem alergatori, de acum reducem viteza cu care traim si muncim. Dupa 2 luni de stat in casa parca vedem altfel viata, nu ?

Downshifting is the name of the new game.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: